maandag, februari 18, 2008

Verhuisd!

Hiep hiep hoera! Vanaf vandaag is dit weblog bereikbaar vanaf www.lunchpauze.com. Scheelt weer vijf letters typen.
Bestaande links worden uiteraard netjes omgeleid.
woensdag, februari 13, 2008

Link analysis on steroids

Ok, so we all know many of the link analysis tools out there. They give you an idea of who's linking to whom and help you to understand why your competitor ranks better than you.
Unfortunately, all the current link analysis tools have to rely on the limited amount of data provided by the big search engines like Google and Yahoo. The reports from these tools often do not show the full picture.

Meet MajesticSEO.com, from the creator of the Majestic12 search engine, which has recently gone into public beta.
MajesticSEO maintains their own index of the world wide web, currently tracking 130 billion unique urls with approximately 1 trillion mapping relations. Their proprietary software was developed from scratch using the C#/.NET platform and they run on only a few servers, powered by Gigaserver.

With MajesticSEO you can get the most detailed link analysis reports I've ever seen:



General information
The general information includes various statistics about your site. E.g. the number of total backlinks, the number of unique anchor texts and the number of unique referring domains.

Top pages/links
This report shows the number of backlinks for every page on your site. For each page you can see the external pages linking to it, the anchor text it uses and the type of link found (redirect, frame, nofollow, image, ...).

Top Anchors
A list of distinct anchor texts used to link to your site. Click one of the items from the list takes you to a report of all external pages which use this anchor text to link to you.

Top referring domains
A report of all external links to your site, grouped by domain name.

MajesticSEO also dislays an "ACRank". ACRank stands for A Citation Rank. It is a relative measure of a web page importance that depends on the number and quality of links pointing to it. It is measured from 0 to 15, the higher the better.
ACRank is very similar to Google's PageRank.

Unfortunately, MajesticSEO currently does not allow you to view reports from your competitors; you need to register an account and verify that a domain belongs to you before it shows you the reports.
It is expected that this functionality will only be available for premium account holders paying a subscription fee.

IMHO, MajesticSEO is a superb tool to get more insight into your site's SEO.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , , , , ,

maandag, februari 11, 2008

B-Smarthosting / 1eurohosting: Argh!

Afgelopen week zag ik van mijn girorekening een bedrag geincasseerd worden door een bedrijf B-SMARTHOSTING. Het betrof een abbonnement op een domeinnaam, BABY-BABIES.NET.
Enigszins verbaasd deed ik een whois lookup om te zien of dit domein inderdaad in mijn bezit is.
Ik bezit wel meer domeinnamen, ondergebracht bij verschillende providers, maar deze zei mij niets.
Uit de whois gegevens blijkt dat het domein in bezit is van ene Jarves McCrary uit Pasadena, California en wordt gehost door HostGator.com.
Niet van mij dus. Niet gehost door B-Smarthosting. Waarom zou deze provider dan ieder jaar geld van mijn rekening afplukken voor deze domeinnaam?
Ik stuurde een email naar de administratie van B-Smarthosting:
"Onlangs hebt u ??,?? van mijn rekening afgeboekt onder factuurnr ????????. Hierbij vermeldt u
de domeinnaam BABY-BABIES.NET, maar deze is niet in handen van mij. Kunt u dit toelichten?"

De volgende dag ontving ik een reactie van B-Smarthosting. Zonder aanhef, en zonder groet:
"Vreemd, u betaald deze domein met hosting al sinds maart 2006. Kunt u dit toelichten?"

Fijn. Het is dus al de derde keer dat ik betaal voor niets. En of ik dat kan toelichten?
Of ik dat kan toelichten? Natuurlijk kan IK dan niet toelichten. IK vroeg om toelichting van hun kant. Het zou toch niet zo moelijk moeten zijn om zelf te zien dat ze het domein helemaal niet hosten? Zucht. Ik schrijf dus maar weer een mail terug, leg vriendelijk uit dat dit een misverstand moet zijn en dat het domein door een andere provider gehost wordt dus ze mij hiervoor sowieso niet kunnen factureren.

Wederom zonder aanhef of groet ontvang ik van deze provider een reactie:
"Storneer het bedrag dan maar via uw bank, dan gaan wij de eigenaar benaderen."

Kort en bondig. Ik heb het bedrag dus direct maar gestorneerd, alhoewel ik het niet netjes vond dat ze mij dat lieten doen. Maar alleen de laatste incasso kon ik storneren; hiervoor geldt een maximum termijn van 30 dagen. Wéér een mail geschreven en B-Smarthosting vriendelijk verzocht de incasso's van 2006 en 2007 terug te boeken. B-Smarthosting reageert:
"Dit kunnen wij helaas niet omdat u eerste twee jaar wel betaald heeft en wij ervan moesten uitgaan dat dit gewenst is."

Wanneer ik hen dan uitleg dat de eerdere incasso's mij zijn ontgaan en het niet redelijk is dat zij een bedrag incasseren voor een niet geleverde dienst beweert B-Smarthosting het tegendeel:
"De dienst is wel degelijk geleverd. Het komt wel vaker voor dat de bankgegevens afwijken van de aanvrager."

Argh! En dat noemt zich b-SMARThosting. Come on guys, wees zelf eens "smart" en check zelf ook de whois gegevens eens om te ontdekken dat het domein ergens in de VS gehost wordt, en niet bij "1eurohosting"!

Enfin, het is me duidelijk dat B-Smarthosting liever iemand tegen zich in het harnas jaagt dan een fout of fraude te erkennen en een passende oplossing te zoeken. Ik heb mijn bank opdracht gegeven incasso's van deze partij niet langer uit te voeren en zal nog een officiële klacht indienen.

Het mag duidelijk zijn: B-smarthosting / 1eurohosting, niet mee in zee gaan; ze maken er een potje van.

Labels: ,

dinsdag, februari 05, 2008

eBay's stock drops 100%

...according to Google Finance ;-)



Luckily, during the after hours eBay's (NASDAQ: EBAY) stock has gained 799,389,771,109,832,000,000,000,000,000,000,000,000,000.00%



Clearly, Google has some technical problems to fix.

Labels: ,