maandag, oktober 24, 2005

Qoop en Speurders stoppen samenwerking

PMM meldt: Telegraaf-advertentiesite Speurders.nl plaatst geen advertenties meer door van veilingsite Qoop.nl. Met het verdwijnen van de Qoop-advertenties uit haar bestand ziet Speurders het aantal advertenties met tientallen procenten afnemen. Van de Meer gaf eerder aan dat tussen de 30 en 35 procent van het Speurders-assortiment afkomstig was van Qoop.nl. Daarbij ging het om ruwweg 300.000 advertenties.
De Speurders-directeur verwacht dat het assortiment met 20 procent zal krimpen door het eindigen van de Qoop-samenwerking. "Een deel van de Qoop-adverteerders zal Speurders blijven gebruiken."
Lees het artikel bij Planet Multimedia.
dinsdag, oktober 18, 2005

Win een kasteel!

Marktplaats start vandaag met een on-line spel waarmee je een kasteel of één van de vele andere prijzen kan winnen: "Suikeroom Frank" heeft allemaal spullen staan in zijn huis waar hij graag van af wil. Kies uit elk van de vijf vertrekken het item met de hoogste waarde en laat deze taxeren door de marktmeester. De speler met de hoogste dagwaarde wint de dagprijs. Onder alle spelers die zich aangemeld hebben wordt op de laatste dag van de actie de hoofdprijs verloot: Een kasteel met 5 van je vrienden!
Spelers die vrienden en familie hebben uitgenodigd of uitgedaagd aan het eind van het spel, en deze vrienden en familie gaan ook daadwerkelijk spelen, verhogen hun kans op de hoofdprijs.
Klik hier om het spel te spelen.
maandag, oktober 17, 2005

Zoekmachine test

Het is al honderden keren gedaan, maar toch vond ik het tijd worden dat er weer eens een kwaliteitsvergelijking werd gedaan tussen de op dit moment meest gangbare zoekmachines. Een echt goede methode om te vergelijken is nooit ontwikkeld, dus de resultaten blijven een beetje speculatief. Zie hieronder mijn test:

Gezocht naar: Ziekenhuis Leiden
Verwacht: LUMC en Diaconessen Ziekenhuis
 • Google: #1 + #7
 • Yahoo: #2 + #3
 • Ilse: #3 (Diaconessen Ziekenhuis kwam niet voor in top 10)
 • MSN: #4 (LUMC kwam niet voor in top 10)

Gezocht naar: Centerparcs de Eemhof
Verwacht: Centerparcs - De Eemhof
 • Google: #1
 • Yahoo: #2
 • Ilse: -
 • MSN: #1

Gezocht naar: RTL Nieuws
Verwacht: RTL Nieuws
 • Google: #1
 • Yahoo: #1
 • Ilse: #2
 • MSN: #3

Gezocht naar: ANWB
Verwacht: ANWB
 • Google: #3
 • Yahoo: #1
 • Ilse: #4
 • MSN: #3

Gebaseerd op deze resultaten heb ik per zoekopdracht punten uitgedeeld aan elke zoekmachine. De zoekmachine die het beste resultaat gaf kreeg vier punten, de slechtste kreeg één punt. Alleen Ilse heeft één maal 0 punten gehad bij de de zoekopdracht naar "Centerparcs de Eemhof" omdat deze in de top 10 helemaal niet voorkwam. Gebaseerd op de scores heb ik een rapportcijfer berekend voor elke zoekmachine:
 1. Yahoo: 9
 2. Google: 7.8
 3. MSN: 5.4
 4. Ilse: 3.6

De uitkomst vond ik verrassend; Ilse is nog altijd een waardeloze zoekmachine, maar doorgaans blijkt Yahoo betere resultaten te leveren dan Google. Google pas op, jullie werden bekend door kwaliteit ...
dinsdag, oktober 11, 2005

Skype op Kijiji

Na Marktplaats heeft ook Kijiji Skype geïntegreerd op haar website. Adverteerders kunnen een "Skype Me" knop toevoegen aan hun advertenties zodat zij door potentiële kopers via het Internet gebeld kunnen worden. Klik hier voor een voorbeeld.

eBay koopt Verisign's Payment Unit

Verisign heeft haar Payment Unit verkocht aan eBay:
eBay is acquiring VeriSign's payment processing business for US$370 million. VeriSign will be merged with PayPal and is estimated to generate a 20 percent operating margin which eBay hopes to help offset the recently reported high purchase price of Skype.
Hierdoor kan PayPal betalingen verwerken in veel meer landen dan voorheen.
maandag, oktober 10, 2005

Gratis bellen met SkypeOut

VoIP Blog legt uit in een artikel hoe je met SkypeOut gratis kan bellen naar o.a. de Verenigde Staten. Gewoon +1-800-373-3411 bellen en de operator vertellen met wie je wilt worden doorverbonden. En het blíjft gewoon leuk om te bellen met bijvoorbeeld "The Lunch Club" in San Francisco, California en jezelf om te laten roepen. Prankcalls overseas :-)
Oh en een collect call vanuit de VS naar je buurman in Nederland is natuurlijk ook een mogelijkheid ;)
donderdag, oktober 06, 2005

Een Zebra in je zoekmachine

Een zoekmachine om vrolijk van te worden! Wie kan er nu nog een rotdag hebben als 's ochtends rood-wit gestreepte zebra je vanaf je startpagina toelacht? Voorlopig moet Google.com even plaats maken voor Redzee Search in mijn browser!
woensdag, oktober 05, 2005

Zoekhulp.nl vs Ilse

Zoekhulp.nl (Inter-IT B.V.) doet flink zijn best Ilse in de weg te zitten met het registreren van domeinnamen die Ilse misschien in de toekomst zal willen gebruiken. Na het bekendmaken van de namen Paginanieuws.nl en Paginablog.nl zijn zij druk bezig gegaan talloze soortgelijke domains te registreren waaronder paginaweblog.nl, paginawiki.nl en paginaoverzicht.nl. Opvallend is dan weer dat paginamail.nl wel door hen is geregistreerd, maar dat deze doorverwijst naar pagina.nl. En ook alle subdomeinen verwijzen vrolijk naar hetzelfde subdomein bij pagina.nl. Is dit een spamactie in voorbereiding..? In elk geval is het niet zo netjes van Inter-IT B.V!

Paginablog.nl

Hyped schrijft vandaag:
"Ilse Media, al eigenaar van web-log.nl, komt met een tweede weblog netwerk. Het lag zeer voor de hand dat de beheerders van dochterpagina's van Startpagina een weblog zouden beginnen. Veel mensen vroegen zich af waarom dat nog niet gebeurde, maar achter de schermen blijkt Startpagina daar wel degelijk mee bezig te zijn geweest. Op paginablog.nl worden de diverse startpagina blogs verzameld. De eerste is al live, en er volgen er meer. Het valt ons op dat Ilse Media klaarblijkelijk concurrentie binnen haar eigen bedrijf toestaat. Zo lanceerde ilse eerder Feedo, dat in feite concurreert met paginanieuws, en nu lanceert Startpagina paginablog, dat in feite concurreert met web-log."
Ik moest er even naar graven maar gelukkig toch teruggevonden: mijn postje van vier maanden terug met de aankondiging. Wederom bleek mijn vermoeden van naam te kloppen :) Lunchpauze-Ilse 2-0 ;)

Update: Via Google kan je al een paar actieve paginablogs vinden. Klik hier.
dinsdag, oktober 04, 2005

Google Spider

Hyped meldt:
Het blijkt dat er ook een "echte" Google spider bestaat, en wel in de vorm van een mier met heel veel poten. Het insect leeft in Madagascar en heet daadwerkelijk "Google mier". Het is niet bekend of er ook een "Ilse mier" en een "Msn mier" bestaan.

eBay en Marktplaats starten samenwerking met SelektVracht

Vanaf vandaag starten eBay en Marktplaats.nl een samenwerking met Selektvracht. Het is een service, Buy-N-Send genaamd, gericht op het ophalen van een pakje bij de consument en dat direct brengen naar de koper. eBay en Marktplaats zijn de eerste twee partijen in Nederland die de nieuwe dienst, die speciaal door Selektvracht is ontwikkeld voor Internet-shoppers, gaan aanbieden.
Het Buy-N-Send basistarief is €7,50. Voor dit bedrag wordt een pakket opgehaald bij een adres in Nederland en gemiddeld na 48 uur afgeleverd bij een ander adres in Nederland. Voor ophalen en afleveren in de avonduren wordt een toeslag van €2,- gerekend.
De service is toegankelijk via de verzendservices van eBay.nl en Marktplaats.

The Onion Router

"Tor is a toolset for a wide range of organizations and people that want to improve their safety and security on the Internet. Using Tor can help you anonymize web browsing and publishing, instant messaging, IRC, SSH, and other applications that use the TCP protocol. Tor also provides a platform on which software developers can build new applications with built-in anonymity, safety, and privacy features."
Download The Onion Router (freeware) hier.

FeedTree

Ik roep al tijden dat het de hoogste tijd is afscheid te nemen van de poll-methode waarop RSS nu gebaseerd is en een push-methode te introduceren. Zelf voelde ik mij niet de juiste persoon om dit te beginnen, maar ik ben verheugd te melden dat er nu eindelijk een aardig peer-to-peer initiatief van start gegaan is: FeedTree.
FeedTree is een "peer-to-peer multicast" die de gebruikers informeert zodra er een update is op één van de feeds waarop ze zich hebben geabonneerd.
Het is zeker de moeite de komende tijd de ontwikkelingen rond dit initiatief nauwlettend te volgen!
maandag, oktober 03, 2005

Zonsverduistering

Knallende koppijn heb ik eraan overgehouden, maar ik moest en zou de zonsverduistering bekijken. Zestig procent was het hoogtepunt, daar moesten we het voorlopig weer mee doen. Nu.nl kwam met een paar mooie foto's en een videootje. En natuurlijk kan je op Flickr een aardige collectie foto's bekijken van de zonsverduistering.
Zo, nu eerst een Advil.

Marktplaats.nl actie voor Prinses Beatrix Fonds groot succes

Op www.marktplaats.nl heeft de actie voor het Prinses Beatrix Fonds ruim € 14.000,- opgebracht. Eén van de meest populaire advertenties, een dag op stap met Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, bracht maar liefst € 6.500,- op. Ook het rijden in een Lamborghini bleek erg gewild, en bracht € 3.000,- op.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het Prinses Beatrix Fonds ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix. Morgen zal Marktplaats directeur Oscar Diele de volledige opbrengst persoonlijk aan Hare Majesteit de Koningin overhandigen tijdens haar bezoek aan de provincie Flevoland.

Tijdens een groots opgezet pleinfeest in het Museumkwartier te Lelystad, waar alle gemeentes zich op diverse manieren presenteren, zal Hare koninklijke Hoogheid Beatrix kennismaken met jong en oud in Flevoland. In lijn met het thema ‘jong en oud’ wordt de nieuwe digitale manier van handelen via Marktplaats.nl tegenover de traditionele manier van veilen gezet. Zo zal er morgen – naast de al gehouden Internet veiling - ter plaatse een bekende veilingmeester uit de Noordoostpolder enkele bijzondere objecten ‘live’ veilen. Ook deze opbrengst komt ten gunste van het Prinses Beatrix Fonds.

Tot vandaag 12.00 uur was het mogelijk om te bieden op de bijzondere Marktplaats advertenties, beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven in de provincie Flevoland, waaronder ook:
 • Mountainbike clinic voor 10 personen gegeven door Bart Brentjes – Opbrengst € 500,-
 • Verzorgde reis naar de Olympische Spelen in Turijn 2006 - Opbrengst € 600,-
 • Hulp-burgemeester zijn van Lelystad voor één dag - Opbrengst € 1.201,-
 • Dagdeel rijden in een Oranje Lamborghini Garraldo - Opbrengst € 3.000,-


Bron: Corneren

YapperNut

YapperNut heeft weer wat nieuws. Ze zijn natuurlijk al langer bekend om hun YapperBox, een hybride oplossing om met je gewone draadloze handset ook via Skype te kunnen bellen. Sindskort biedt YapperNut ook gratis software ter download aan op haar website getiteld "Amy". Amy maakt gebruik van de Skype API en biedt de gebruiker functionaliteit zoals een antwoordapparaat en "delayed messaging". Als een van je vrienden belt en je bent afwezig kunnen ze een boodschap achterlaten op jouw voicemail. Of wil je je zus eraan helpen herinneren dat ze morgen om 18.00 uur op het familie diner moet zijn? Dan plan je alvast een berichtje in dat morgen om 17.00 uur automatisch aan haar verstuurd wordt! Download Amy hier.
zondag, oktober 02, 2005

Jeweetwel

Even totaal offtopic (hadden we een topic dan?!), speciaal een berichtje voor je weet wel wie omdat, nou je weet wel waarom. Ik je weet wel wat maar dat verklappen we de rest gewoon nog niet :) Je weet wel enzo, Robin